Meidän kaltaisellamme yrityksellä on tärkeää olla pysähtymättä vaan olla jatkuvasti ennakoimassa ja etsimässä mahdollisuuksia evoluutioon vastaten yhä paremmin käyttäjien tarpeisiin.
Minkälainen kuulosuojaimen tulevaisuus tulee olemaan?
Mitä voimme odottaa uusilta tekniikoilta tulevina vuosina?
Haluatko kuulla?
YHTEENVETO
- Kuulonsuojaus maatalouselintarviketeollisuudessa
- Elintarviketeollisuuden tuottavuuden parantaminen Cotral Labin avulla
- Röntgenillä ja metallinpaljastimilla havaittavat kuulonsuojaimet
- Räätälöidyt Qeos-kuulonsuojaimet maatalouselintarviketeollisuuteen
- Työperäisestä melusta johtuva kuulonalenema on yhä yleisempi ongelma
Kuulonsuojaus maatalouselintarviketeollisuudessa
Kuulonsuojaus on elintarviketeollisuudessa – ja yleisesti valmistusteollisuudessa – hieman monimutkaisempaa kuin muilla teollisuudenaloilla.
Työnantajien on suojattava työntekijöiden kuuloa melulta, jolle he altistuvat, ja samaan aikaan pidettävä valmistamansa tuotteet puhtaina.
Elintarvikkeiden jalostuksen alalla on noudatettava ankarimpia laatu- ja hygieniastandardeja. Kuluttajien henki sekä yrityksen tai konsernin maine ja tulevaisuus riippuvat niistä jatkuvasti.
On siis otettava kaikki keinot käyttöön sekä kuluttajan että työntekijän luottamuksen, hyvinvoinnin ja hyvän terveyden takaamiseksi.
Elintarviketeollisuuden alalla paineita on runsaasti, ja työntekijätkin saavat siitä osansa, jotta he antaisivat parhaan mahdollisen panoksen. Tämän vuoksi monet alan yritykset sijoittavat työntekijöihinsä.
Elintarviketeollisuuden tuottavuuden parantaminen Cotral Labin avulla
Aluksi on arvioitava melutaso ja työolot, jotka koskevat kaikkia työntekijöitä.
Meluisat alueet voidaan kartoittaa ja melutasot rekisteröidä, ja jos erityiset työolot on myös otettava huomioon joidenkin työnkuvausten kohdalla (lämpötilat, kosteusaste), ne on tärkeää tuoda esiin.
Parhaan mahdollisen räätälöidyn kuulonsuojaimen valinta
Tärkeintä on määrittää työntekijöiden kannalta parhaat kuulonsuojaimet ja paras mahdollinen suodatus (HearingProTech in kehittämän) SAPAN-menetelmän avulla.
Tavoitteena on pitää työntekijän kuulo parhaalla tasolla, jotta työntekijä ei altistu liialliselle melulle ja jotta hän kuulee kuitenkin riittävän hyvin, eli välillä 70–75 dB.
Yhteistyökumppanisi melutaso täytyy siis pysyä turvallisella tasolla niin, että hän voi keskustella työtovereidensa kanssa ja tietenkin kuulla hälytykset, äänimerkit ja laitteiden (haarukkavaunu, Fenwick) saapumisen tai koneessa ilmenevät ongelmat.
Käyttäjän on pystyttävä toimimaan ympäristössään, eikä hän saa jäädä eristyksiin ja altistua niin monille vaaroille.
Cotral Labilla varmistamme myös, että suojaus toimii edelleen jopa -20 °C:n pakastuslämpötiloissa. Tätä varten valmistamme kestävämmistä materiaaleista tukevampia johtoja, jotka eivät haurastu tai rikkoudu kylmässä.
Tehokas melunvaimennus Cotral Labin kuulonsuojaimilla
Tehokkuus perustuu viiteen sitoumukseen:
- CE-sertifiointi,
- korvista otettavat laadukkaat muotit,
- 3D-tuotanto,
- laaja vaimennusvalikoima (dB)
- ISO 9001 -sertifiointi.
Röntgenillä ja metallinpaljastimilla havaittavat kuulonsuojaimet
Jos olet vastuussa turvallisuudesta elintarvikkeiden jalostusyrityksessä, työntekijöiden kuulonsuojaukseen ja valmistusprosessiin on suhtauduttava vakavasti.
Elintarvikkeita voidaan suojata kolmella tavalla kadonneilta kuulonsuojaimilta:
- Ensimmäisessä ongelmaan puututaan jo sen alkulähteellä: kuulonsuojainta ei päästetä putoamaan tuotteisiin. On siis tärkeää, että kaikki kuulonsuojaimen osat on yhdistetty asianmukaisesti toisiinsa ja että ne on kiinnitetty tukevasti käyttäjäänsä.
- Toisessa kuulonsuojaimen osista (kahva, pääty, johto jne.) tehdään mahdollisimman näkyviä, joten kuulonsuojaimen (ja sen lisävarusteiden) on erotuttava elintarvikkeiden väreistä (sen on esimerkiksi oltava sininen), jotta työntekijä huomaa vaivatta tuotantoketjun alkupäässä elintarvikkeiden joukkoon pudonneen kuulonsuojaimen.
- Kolmannessa varmistetaan, että se voidaan havaita vaivattomasti, jos se putoaa ja jos sitä ei näy elintarvikkeiden joukossa. Kuulonsuojaimet on siis voitava havaita röntgensäteillä tai varustettava sähkömagneettisella elementillä, joka estää kuulonsuojaimia ohittamasta kuljettimiin integroituja metallinpaljastimia. Nämä tunnistuslaitteet on sijoitettava strategisiin paikkoihin, jotta voidaan lyhentää elintarvikkeiden joukkoon pudonneen osan kulkemaa matkaa.
Tekijänoikeus Elex Industrie
Räätälöidyt Qeos-kuulonsuojaimet maatalouselintarviketeollisuuteen
Cotral Lab parantaa jatkuvasti maatalouselintarviketeollisuuteen tarkoitettua räätälöityä kuulonsuojainvalikoimaansa, jotta työntekijäsi noudattavat ankaria laatu- ja hygieniastandardeja.
Kuulonsuojaimet on valmistettu laadukkaasta, hypoallergeenisestä, pestävästä ja ei-huokoisesta Crylit-materiaalista. Se ei aiheuta epäpuhtauksia. Materiaali soveltuu siis erityisen hyvin maatalouselintarviketeollisuuteen.
Kuulonsuojain havaitaan varmasti röntgensäteillä ja metallinpaljastimilla
Maatalouselintarviketeollisuuden standardien mukaan kaikki mahdolliset vieraat esineet on voitava havaita sekä metallinpaljastimilla että röntgentunnistus ja -tarkastusjärjestelmillä.
Näiden standardien mukaisesti Cotral Agron räätälöidyt kuulonsuojaimet suunnitellaan niin, että ne voidaan havaita nopeasti tuotantoketjujen seulonnoissa, ja kuulonsuojaimen rungossa on lisäksi sähkömagneettinen siru.
Qeos Agro + -versiossa kuulonsuojainten mukana voidaan toimittaa myös tunnistettava kahva ja johto.
Helposti vaihdettavat tai uusittavat kuulonsuojaimet
Kadottiko työntekijä kuulonsuojaimen? Ei hätää.
Cotral Labin ennaltaehkäisyteknikon korvasta tekemän muotin (joka on skannattu kolmiulotteisena) mukaista digitaalista tiedostoa säilytetään palvelimella toimitiloissamme.
Näin uudet kuulonsuojaimet voidaan valmistaa nopeasti, sillä tiedostoja säilytetään koko takuuajan eli kuusi vuotta.
Mukava kuulonsuojain, jota voidaan käyttää tauotta meluisissa olosuhteissa
Cotral Labin räätälöidyt kuulonsuojaimet mukautetaan (käyttäjän ääniympäristön ja mittojen mukaan). Koska ne eivät ole kertakäyttöisiä, on edullisempaa käyttää niitä kuuden vuoden ajan kertakäyttöisiin tuotteisiin verrattuna.
Ne ovat sitäkin käyttökelpoisempia maatalouselintarviketeollisuuden alalla, koska niin vähennetään riskiä roskakoriin tarkoitetun kertakäyttöisen vaahtomuovitulpan löytymisestä ruoasta…
Suojaamalla asianmukaisesti työntekijöidesi kuuloa Qeos Agro- tai Clear Detect -mallilla autat tiimejäsi parantamaan suorituksiaan entisestään tarjoamalla mukavaa kuulonsuojausta, jota voidaan käyttää tauotta meluisissa olosuhteissa.
Työperäisestä melusta johtuva kuulonalenema on yhä yleisempi ongelma
Vaikka tietoisuus yleistyvästä kuulonalenemasta on lisääntynyt, työperäisen kuulonaleneman hoitoon käytetyt summat ovat kasvaneet ja sen torjuntatoimet ovat lisääntyneet, teollisuustyöntekijöiden työperäinen kuulonalenema on kasvussa sekä maatalouselintarviketeollisuudessa että muilla teollisuudenaloilla.
Äskettäisestä maailmanlaajuisesta tutkimuksesta ilmeni, että 45–64-vuotiaiden kuulohäiriöt ovat lisääntyneet 26% edellisten 30 vuoden aikana.
Se tarkoittaa, että turvallisuusalan ammattilaisten on otettava huomioon sekä perinteiset meluntorjuntaindeksit varmistaakseen työntekijöiden asianmukaisen kuulonsuojauksen että inhimillinen tekijä, joka vaarantaa kuulonsuojaustoimet.
Työnantajien on siis ennen kaikkea suojattava tehokkaasti työntekijöiden kuulos tarjoamalla heille yksilölliset suojavarusteet, jotka antavat tehokasta käytännön suojaa melulta ja joita käytetään keskeytyksettä koko työpäivän ajan.
Toimi siis samoin kuin Nestlén, Ferreron ja muiden kaltaiset konsernit... Luota Cotral Labiin, jotta voit suojata työntekijöidesi kuuloa maatalouselintarviketeollisuudessa